NU.tidningen

I veckans NU.tidning kan man läsa reportaget jag hjälpte Anna med i förra veckan.
Artikeln finns på sidan 15!
 
Klicka på bilden för att komma till tidningen!

En lång fredag.

I går var det en tidig morgon. Jag var medbjuden på mingelfrukost med tjej-nätverket "She Creatives" i Jönköping. Alltid roligt att träffa lite nytt folk. Träffade bl a Anna som gick i samma klass som mig på gymnasiet då vi läste media. Hon jobbade vidare inom den branschen och jobbade en del med TV. Nu är hon tillbaka i Jönköping igen. Anna är förresten tillsammans med den grymme sångaren Karl Martindal som bl a vari med i Fame Factory och Melodifestivalen.
 
Efter frukosten skulle jag hjälpa Anna att agera lite modell/provdocka för ett modereportage för NU.Tidningarna. Anna jobbar med styling och mode och bloggar på http://www.accessoeramera.nu/ Där kan man läsa o hennes olika tjänster hon erbjuder. Varför inte passa på och ta en makeover?
 
När intervjun var klar så gjorde jag några ärenden på stan och sedan var det dags för lite välbehövlig massage. Skönt.  :)
 
På kvällen skulle vi spela på Scania i Södertälje så på eftemiddan rullade vi norrut. Nanne Grönwall var också där och underhöll till middan och sedan spelade vi upp till dans. För ovanlighetens skull så spelade vi inte mer än 1 tim och 15 min. Jag menar, i vanliga fall är ju en danskväll betydligt längre.
Skönt med en tidig kväll. Kl 00.00 rullade vi ut från området.
 
Efter en väldigt lång och innehållsrik dag somnade jag riktigt skönt i min dansbandsbussäng.
 
Nu sitter jag i bussen på väg ner till Jönköping igen. I kväll väntar ytterligare ett företags-gig. Denna gången åt Posten.
 
Tjing tjing!
 
Reportern frn NU.Tidningen tv och Anna th.
Denna fina klänning fick jag prova.
Lite speciell spelplats. :)
I bland har man bara tråkigt.... det gäller att liva upp stämningen lite.
Nanne Grönwall.
 
Fick en fin bukett blommor.
Och vi fick fina mössor.
 
 

Jill Johnson

Skulle verkligen vilja gå på Jill Johnsons nya show på Hamburger Börs.
 
Hon är en fantastisk artist! Beundrar hennes sätt att klä sig så "sexigt" utan att för den skull se "slampig" ut.
 
 

Oktobermaran i Gävle.

Nu sitter jag i bussen på väg hem från Gävle.
Vi har spelat på "Oktobermaran", 4 band på 2 scener. Vi spelade med Framed och inne i andra lokalen spelade Expanders och Zlips.
 
Det var verkligen en kanonkväll! Och det är väl inte så konstigt eftersom det var fullt! 1200 personer så de fick till och med neka folk o komma in. Kul för arrangören men mindre kul för de som fick stå ute och frysa. Bara att konstatera att det är förköp som gäller.
 
Publiken var på topp och vi var på topp. En perfekt kombination med andra ord. Under de sista 30 minutrarna är det ju meningen att banden ska varva och spela varsin låt. Tyvärr fick kvällen ett lite konstigt slut då lokalen var tvungen att utrymmas eftersom brandlarmet gick. Snopet avslut på kvällen med andra ord.
 
Efter att vi hade packat ner och roddat in i bussen blev det lite eftersnack inne i Frameds buss innan vi fick lite nattamat inne i parken.
Tack o god natt och sen var det bara att krypa ner i bussängen och sussa gott.
 
Tack Leif och Else-Marie för allt! Ni är otroliga! Kram på er!
Tack även till Framed,Zlips och Expanders. Alltid trevligt att träffa trevliga kollegor.
 
Nu väntar ytterligare en arbetsvecka och på fredag och lördag spelar vi i Södertälje och Jönköping. Tyvärr inga offentliga danser utan företagsjobb för er som undrar.
 
Puss
En tidig avresa från Jönköping. Fint med soluppgång längs E4an. 
Vi fick väldigt god mat före spelningen!
 
Foto:Kent Jonsson/Får Jag Lov.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att leva sin dröm.

Många frågar mig hur det kommer sig att jag började sjunga. Så därför tänkte jag dela med mig av min musikaliska resa mot min dröm som dansbandssångerska.
 
Som barn
Jag har alltid sjungit, vad jag kan minnas.
Min musikaliska bana började redan som 2-åring. Favoritlåten var "Peta in en pinne i brasan" med Mats Rådberg och Rankarna. Jag ville alltid lyssna på denna LP.   (Detta har mina föräldrar berättat om, har ju inget eget minne från så unga år)
 
När jag var liten sjöng jag i kör i olika sammanhang. Söndagsskolan, minikören, skolkören mm.
Men den stora drömmen var ändå att få sjunga i ett dansband. Min största idol var Lotta Engberg. Jag ville bli som hon. Få vara ute och sjunga och spela dansmusik. Det verkade så roligt.
 
Revy
Redan som ung tonåring fick jag vara med i den lokala revyn. Järsnäsrevyn. Det var väl där jag tog klivet fram och sjöng solo på riktigt. Jag kommer ihåg att jag sjöng låtar som "Every little thing" och "I´m gonna knock on your door". Jag var med i några år och vi hade så roligt tillsammans. Mot slutet hade vi ganska många föreställningar.
 
Talangtävlingar
När jag var 16 år ställde jag upp i min första talangtävling. Det var en uttagning till "Sångmicken" vars syfte på den tiden var att plocka fram blivande dansbandssångerskor och sångare. Jag kommer i håg det så väl. Det var i Nässjö och jag sjöng "Sånt e livet". Denna tävling arrangerades av Lingman & Co som är väldigt stora på olika talang och artist-tävlingar.
Det blev ingen vinst där men det var början på mitt tävlande. Jag åkte på talangtävlingar i bl a Vimmerby, Västervik, Målilla, Eskilstuna, Jönköping mm mm.
I just "Sångmicken" har jag träffat och tävlat mot en hel del tjejer som numera också sjunger i dansband.
Bl a Erica Sjöström i Drifters. Liv Hansson i Voyage  och Jenny Salén i Jenny Salens. Det var en mycket lärorik tid och perfekt att få lite scenvana.Men drömmen om att få bli dansbandssångerska fanns hela tiden kvar.
Sångmicken på Birka Princess
 
Ett annat år av Sångmicken
 
"Artist 99" tror jag det var.
 
Dansband
I början av år 2000 kom jag i kontakt med ett dansband som hette Sunlights. Då skulle jag fylla 18 år. Jag fick äntligen chansen att sjunga i dansband! Under 5 år sjöng jag i Sunlights. På veckorna gick jag i gymnasiet och på helgerna var jag ute och sjöng.
Vilket underbart och roligt extrajobb jag hade! Andra i samma ålder jobbade extra på nån fabrik eller på Mc Donalds men jag, jag fick vara ute och sjunga och leva min dröm.
Med Sunlights spelade vi på en massa ställen. Allt från krogspelningar och privatfester till finlandsbåtarna.
Det var en mycket lärorik tid.
 
 
 
Country
Vid sidan av dansbandet började jag sjunga med ett country-band som hette Cosmos Cowboys. Vi spelade på allt från privat-fester till stora country-festivaler runt om i Sverige.
Vi deltog även två gånger i Country-SM. 
Lite ovant var det allt, helt plötsligt så sjöng jag för stående/sittande publik.
Från Ydre Countryfestival, ca 25 kilo sedan.
Country-SM i Sälen, också ca 25 kilo sedan.
 
Dansband igen - Excess
Men längtan efter att sjunga i dansband igen fanns där hela tiden.
När Excess 2008 sökte ny frontfigur så sökte jag!
Efter att jag hade varit på audition i Nyköping så hann jag knappt hem förrän telefonen ringde och jag hade fått jobbet! Jättekul! Jag var tillbaka i dansbands-glamouren igen!
Det lite komiska är att några år tidigare så spelade Excess och mitt dåvarande band Sunlights non-stop i Sunne på Fryksdalsdansen. Vem kunde tro då att jag några år senare skulle vara sångerska i Excess?
 
Premiären med Excess var på Skultuna Lagårn non-stop med Shake. Nervöst men kul!
 
 
Vinnare av Härnösands Grand Prix 2011
 
Sen har det bara rullat på för oss i Excess och jag trivs som fisken i vattnet. Många roliga spelningar har vi gjort och för att nämna någon höjdpunkt så får jag nog säga Dansbandsveckan i Malung. Nu har vi varit där 2 år i rad och är redan bokade till nästa år 2014.
Malung 2013
 
Just 2013 kommer jag att minnas lite extra. Förutom att vi har spelat på för fullt så fick vi chansen att vara med i TV! 
I våras hade Bingolotto en dansbandstävling där 8 band var uttagna att medverka och vi var ett av dem.
Vi fick till och med möjlighet att visa oss två gånger i TV eftersom vi tog oss till semi-final. Detta var jättekul!
Bingolotto
 Bingolotto
 
Sen gjorde vi även lite "annorlunda" spelningar som ett uppträdande på country-festivalen i Drottningstorp på midsommardagen. Vi var även med i "Allsång i Gränna" och jag fick möjlighet att sjunga med självaste Bonnie Tyler.
Jag och Bonnie Tyler 
 
Många mil i kära bussen varje år.
 
 
Jag firade till och med min 30-årsdag på scenen!
 
Jag lever min dröm.
En del förstår inte hur jag dels orkar arbeta heltid på resebyrån och även åka ut och spela på helgerna. Svaret är enkelt: Jag älskar detta livet! Att vara ute och sjunga och spela ÄR mitt liv.

 


Videoklipp från Allsång i Gränna

Här kommer ett klipp från när vi medverkade i "Allsång i Gränna" i somras
 

Country music

Den här appen kan jag rekommendera om man gillar country-musik!

 
 
 
 
 

Bokat resa till London.

I november åker mamma o jag o hälsar på syster i London. Ska bli jättekul!
 
Ser fram emot att inhandla lite nya scenkläder. Finns lite mer och snyggare klänningar att välja på där än här hemma. Och SKOR!!! Måste ha lite nya snygga skor också.
 
Det blir London för andra gången i år. :)
 
 
 

Bilder från förr.

Hittade två bilder på mig sen jag var liten. Vet inte exakt hur gammal jag är här. Ca  3-4 år.
 
Slår vad om att jag lyssnar på min favoritlåt "Peta in en pinne i brasan"
Musikintresset började tidigt.
 
 
 
Jag och min goa katt "Paddis" som följde med mig vart jag än gick.
 

Hantverkare

Takbyte hemma och detta är min utsikt från köksfönstret. Hmm, helt plötsligt springer det förbi en hantverkare utanför fönstret. Här gäller det att tänka sig för när man går ur duschen. :)
 

Doftljus och ledig lördag.

Nu när hösten är här är det så mysigt med fina ljus.
Har hittat en ny favorit. Ljus med doft av syrén. Finns på IKEA och de luktar så gott!
 
I eftermiddag har jag varit på gymmet och kört ett hårt pass. Gott att vara igång igen!
Efter en dusch var det så gott att bara krypa ner i mjukiskläderna och slappa.
 
Fina ljus!
 
Så gott o lägga upp fötterna på bordet o bara slappa. Härliga lediga lördagkväll!
 
 
 
 
 

Oktobermaran i Gävle

Snart är det dags att spela på oktobermaran i Gävle.
Under tre dagar dansas det i Folket Park.
 
Ska bli riktigt trevlig. Vi spelar den 19 oktober och delar scen med de trevliga killarna i Framed.
På den andra scenen spelar Zlips och Expanders.
 
Passa på att köpa biljetter!
http://www.oktobermaran.se/
 
 

Inspirerande möte

Jag tycker det är väldigt intressant med personer som verkligen har förmågan att inspirera andra människor.
 
I tisdags träffade jag en tjej som heter Anna. Anna driver bl a en modeblogg http://www.accessoeramera.nu/
Hon skriver modeartiklar för olika tidningar och är med och driver en sida som heter Modekampanj.com
 
Anna har många projekt på gång. Bl a så ordnar hon snart en mode-loppis här i Jönköping.
 
Vi hade en trevlig fika-stund med mycket skratt och prat. Jättekul! 
Så nu ska jag försöka bli lite bättre på det här med bloggandet. :)
 
Är det nåt speciellt ni vill att jag ska blogga om?
 

Dans på Hotell Sunlight

Den 9 november spelar vi på Sunlight Hotell i Nyköping. De satsar stort på dans!
 
 
 

 

2-rätters middag

Entré med dans till Excess 9 nov, Sunlight Hotell.

Kl 21.00-01.00

Fri entré till gym och relaxavdelning.

Pris: 990 kr/person i dubbelrum lör-sön inkl.frukostbuffé

Pris:1295 kr/p i enkelrum lör-sön inkl.frukostbuffé