Studieresa med MSC Orchestra

Fördelen med mitt jobb är att man ibland får åka på lite trevliga studieresor.
Nu senast på en kryssning med MSC Orchestra från Köpenhamn via Kiel till Stockholm. En tre nätters kryssning.

Först tog jag tåget ner till Köpenhamn där jag mötte Frida som också jobbar på Resia, fast i Göteborg. Vi känner varandra sen tidigare då vi pluggade till resesäljare samtidigt.

Eftersom vi hade gott om tid på oss att ta oss från tåget till båten passade vi på att ta en lunch på Ströget. Vädret var ju kanon denna dagen! Solen strålade och det var ca 20 grader varmt!
Det blev en stoor öl och en jättegod ceasarsallad. Vi njöt till fullo!

Efter lunchen letade vi reda på en taxi som tog oss till hamnen.
Vi checkade in och gick en sväng på båten och såg oss om innan vi gick till vår hytt.
Åh, vi slår upp dörren och där väntade en jättefin hytt med balkong!
Vi installerade oss i hytten och konstaterade snabbt att det var riktigt skönt att sitta på balkongen i solen. Vi bestämde oss för att testa båtens faciliteter på en gång så vi ringde roomservice och beställde upp varsin öl.
Medans vi satt där och njöt konstaterade både Frida och jag att en dag på jobbet kan vara riktigt bra ibland. :)


Jag och Frida, redo att gå ombord!


Vår hytt!


En dag på jobbet!

Lite senare på kvällen väntade en välkomstdrink längst upp i discot bara för oss i studiegruppen. Där bekantade vi oss med alla alla andra kollegor över ett glas champange medans vi njöt av den fantastiska solnedgången.
Sen vankades det 4-rätters middag. Lyx! :)
Vi somnade ganska snabbt den kvällen i våra sängar efter en mycket händelserik dag med mycket intryck.


Vacker solnedgång.

Dag två bestämde vi oss för att testa fruksot i a la carte restaurangen. Ganska skönt att sitta och beställa frukost från en meny som sedan serverades vid bordet. Ingen stress, bara lugnt och skönt.
Efter frukost väntade en rundvandring på båten och vi avslutade den uppe på däck i solen med en kopp kaffe.
Sen var det fri tid och några gick i land i Kiel men eftersom det var söndag så var det inga butiker öppna. Frida och jag bestämde oss för att stanna på båten o se vad den hade att erbjuda. Det var även denna dag riktigt bra väder så vi drog på oss bikinin och hoppade ner i en av de uppvärmda bubbelpoolerna ute på däck. Gud vad skönt det var! Där satt vi ett bra tag med men det gick ingen nöd på oss. Vi passade på att testa drinkutbudet på båten. Klart godkänt och vi konstaterade ännu en gång att vi hade en bra dag på jobbet! :)


En av restaurangerna ombord.


Teatern där det var show på kvällarna.


Lobbyn


Casinot.


Lobbyn.
Härligt!

När vi hade suttit i poolen i nästan 4 timmar och huden var som russin gick vi upp för att göra oss i ordning inför kvällens aktiviteter. En liten drink i baren innan vi gick in och tittade på en av de fina showerna ombord. Kvällens tema var Italien och vi fick höra den ena italienska klassikern efter den andra. 
Middag efter det. Fyra rätter så klart. :)
Sista dagen var båten till havs och den här morgonen testade vi frukostbuffén. Oj, vad folk det var där! Man skulle ha bra tur om man hittade en plats att slå ner rumpan på. Suck.,... Grrrr.... Gillar inte att trängas med folk!
Lite information från MSC blev det sedan och sen hade vi eftermiddan på egen hand. Tyvärr var inte vädret så bra denna dag så poolen kändes inte lika lockande denna dag.

Sista kvällen ombord var även den sk "captains-dinner". Denna kväll är det GALA! Härligt att se alla så fina och uppklädda!
Det blev först champange i baren och sedan väntade ännu en show. Denna kväll med egyptiskt tema med några akrobater som vände ut och in på sig själva. Huuu, klarar inte riktigt av att se det där. 
Sen blev det middag igen. Fyra rätter så klart. :)
Efter maten gick vi vidare till en av barerna där vi testade ytterligare fler drinkar innan vi gick upp till discot där vi avslutade kvällen och sa hej då till alla. Nästa morgon skulle vi ju gå av båten.


Egyptisk show.Sista morgonen vaknade vi upp när vi var på väg in i Stockholns skärgård. Vi hade kvällen innan lämnat vår beställning på vilken frukost vi ville ha. Vi skulle ju givetvis testa frukost i hytten som ingår när man kryssar. Vi åt den medans vi njöt av utsikten som till vår besvikelse bjöd på ett snöigt Stockholm.

Efter frukost var det bara att checka ut och bege sig till centralen där vi skulle ta tåget hem.

En mycket mycket trevlig resa och som alltid har man fått en massa nya intryck.

Jag tackar MSC och alla härliga människor jag träffade på resan!

Kram!Påsk och singelafton på Stenungsbaden.

Hej!

Vet inte hur många gånger om året vi besöker Stenungsbaden. Men en hel del blir det. Men det är alltid lika trevligt där.
Den här påskaftonskvällen var vi som sagt tillbaka och dessutom denna kväll var det singelafton. Hihi... Så vem vet, det kanske var några som träffades denna kväll och som dansade till oss. Vilket fint minne de kommer få. :)
Vänner och familj från bl a Nyköping kom dit och tillbringade kvällen med oss! Supertrevligt!
Denna helg fick även Hasse dra på sig blåstället och mecka lite med bussen. Ett rör till servostyrningen hade brustit. Men som den duktiga mekaniker han är fixade han så att vi tog oss hem. Vi andra mindre kunniga inom detta området kunde bara tillföra en massa glada hejarop. Vilket vi gjorde!
Vi tog oss hem utan servostyrning och för er som inte vet det så är det väääldigt tungt att försöka styra en buss utan servo. Vincent fick i uppgift att hjälpa Hasse och styra emellanåt. Så vi döpte honom lite skämtsamt till "Reservo" Ha ha...