Jul och nyår

Hej hopp!

Jag kan verkligen inte påstå att jag är nån bra bloggare men jag ska nog ta och försöka ha det som ett litet nyårslöfte att börja blogga mer regelbundet.

Hur som helst så är vi ju tillbaka i verkligeheten igen. Känns lite som om samhället står lite still över alla helger. Folk är lediga osv.

Julafton flöt på som vanligt i vår familj. Mat, mat och återigen mer mat. Jag som hade ätit 4 julbord innan jul var inte så jättesugen på julmat när det väl var julafton. Men men, det slank ner en och annan köttbulle ändå.
Kalle Anka är ju den stora händelsen under dagen. Alla kusiner samlas vid en TV och alla "de gamla" sitter vid en annan TV och tittar. Lagom till Tjuren Ferdinand somnar jag ALLTID. Tycker inte just den delen är så rolig. Detsamma gäller även fler i min familj. Det är just då alla går och hämtar mer kola och knäck, passar på att gå på toan eller bara sträcker på benen.
Efter Kalle är det julklappsutdelning och det är allmänt hysteriskt med alla julklappar. Papper och snören överallt. Ja ja, det är väl så här julen ska va.
Senare på kvällen blev det ännu mer julklappar och risgrynsgröt. Mums!


Jag och min bror sover gott till "Tjuren Ferdinand"


Kusinbild!

Juldagen vankades det spelning igen. Denna kväll i Strömsnäsbruks Folket Hus nonstop med Berth-Idoffs. Vi blev riktigt varmt mottagna av arrangören Göran med fru och det bjöds på kaffe med tillhörande fika. mmmm
Kvällen blev riktigt trevlig och en del bekanta ansikten dök upp.
Riktigt roligt att även träffa Berth-Idoffs och vi måste väl säga att det var lite komiskt. Av de få band i Sverige som har en steelguitarr delade två av dessa samma scen den kvällen.


Berth Idoffs!


Drygt en vecka senare var det nyår och det var dags att styra bussen mot Åland. Vi åkte Rosella från Kapellskär till Mariehamn. Kändes lite konstigt att åka som vanlig resenär och inte spela. Men det var samtidigt lite skönt att slappa, shoppa lite i taxfreen och äta lite gott i restaurangen. Framme på Åland och Hotell Arkipelag mötte Tony upp oss och visade oss tillrätta. Det visade sig att det fanns fast PA och ljus på plats. Skönt för då slapp vi släpa högtalare i snön.
När vi roddat allt på plats tog vi oss till våra hotellrum som vi hade på ett hotell en liten bit därifrån. Hotellet vi spelade på var nämligen fullbokat och det var ju bara trevligt. :) På hotellet gjorde vi oss i ordning och sen smakade jag lite på skumpan i förväg. :)
Tillbaka på hotellet fick vi en underbart god middag. Oxfilét med en potatiskaka och nån ädelost-kåldolme av nåt slag. Gott var det i alla fall. Till efterrätt var det nån god choklad mousse. Det var verkligen mumma.
Vi startade dansen klockan 22.00 och dansgolvet fylldes på en gång med dansande männikcor. Det märktes att folk verkligen hade valt att fira nyår på Arkipelag för att de skulle kunna dansa till dansband också. Direkt efter första låten fick vi en massa applåder och visslingar. Kul, det bådade för en riktigt trevlig kväll. Kvällen flöt på och applåder och fina kommentarer avlöste varandra. Riktigt roligt. Tolvslaget skålade vi in med skumpa! Sen tittade vi lite på fyrverkeriet de hade. Tyvärr drog ett rejält snöoväder in över Åland så det var inte så trevligt att stå ute och titta. Dansen fortsatte sedan till 02.30. Efter det stannade vi kvar och pratade lite med den trevliga publiken som var så nöjda med kvällen. Det går inte beskriva med ord vad härligt det är att få så fina kommentarer. Det värmer gott och vi blir sååå glada!
Morgonen därpå lastade vi bussen och sedan åt vi lite god hotellfrukost. Efter det var det bara att dra vidare upp mot Eckerö där vi skulle spela på Eckerölinjen en kryssning.
Uppriggning på turen över till Sverige och sen spelade vi på väg tillbaka till Åland och på väg tillbaka till Sverige igen. Inte så mycket folk som var danssugna denna dag men de satt glatt och lyssnade och var mycket duktiga på att applådera. Inte alltid man är så bortskämd av det direkt.


Hmm,det roliga med den här bilden var att jag hade storstövlarna på till finklänningen men det
syns inte. Mårtehn däremot har finväskan med sig.. Hihi


Den underbara efterrätten!


Nyår Arkipelag.


Nyår Arkipelag.


Nyår Arkipelag.


Eckerölinjen.


Sammanfattningsvis så hade vi alla en kanonhelg på Åland och vi hoppas att vi ses igen framåt vår/sommarn.
Tack till alla som gjorde vår helg så kul och minnesvärd!

Kramiz